hemma igen

Nu har vi varit hemma i två dagar och de är verkligen kallt här hemma. Men de är väl smällar man får ta. Hur som hellst så är de ganska skönt att vara hemma fast de är klart man saknar solen, stranden, att bara kunna gå ner i restaurangen när man är hungrig äta och sen lämna all diska till någon annan, ha någon som kommer och städar åt en. jag skulle nog passa som lyxfru med kock och städerska. =) men de kommer inte hända i denna världen så de är bara att ta tag i vardagen igen. har två resväskor som ska tvättas + lakan osv som jag egentligen skulle gjort innan vi åkte. men de är ju så lätt att skjuta på saker. men ikväll ska de bli gjort.
Imorgon blir de lunch med emelie på stan, har intte träffas på hela sommaren så de ska bli roligt. ska även passa på att kolla lite i butker. helt plötsligt har jag ju pengar över och pengar är ju till för att spendera. =) och både jag och isabella kan behöva lite nya höstkläder.
Idag var mindre trevlig, började dagen med en gastroskopi och de är allt annat är trevligt. men de gick iaf fort. och de är som de flesta säger att de gör inte ont de är bara grymt obehagligt och jag har sån enormt känslig kräkreflex, räcker med att tandborsten kommer för långt back och jag för kvjälningar så att ha en slang gå ner där var inte speciellt kul. sen känner man sig väldigt uppsväld efter luften de strutar in. men nu är jag nästan mig själv igen bortsätt från lite ömhet i halsen, men jag hade betydligt värre syner fraför mig. och nu är jag nå enormt hungrig så de är tur att scott står i köket och håller på med spagetti och köttfärssås med tillhörande vitlöksbröd. mums! men vi måste hitta en nyttigare diet. blir aldeles för mycket pasta. men ajg ska föröska blir mer intreserad och duktigare på att laga mat. övning ger färdighet så an ju göra de till min nya hobby, god, snabb och nyttig mat. men de är roligare i ett kök man trivs i och jag hatar verkligen vårt kök. men de är ju inte så många månader kvar, måste föröksa hitta nytt boende snart. vill verkligen ha ett hus men då behövs ett jobb. få se vad framtiden har att erbjuda. nu blir de att duka, kan ju hjälpa till lite iaf. =)

Utsikten från balkongen


Isabella och farfar i basängen


jag på vår balkong


Jag och isabella på stranden


mer bilder kommer senare.. =)


12 augusti

idag var de packdag för hela slanten så n har vi tre fulla väskor packad och bara de vi ska ha på planet kvar vilket förhoppningsvis komemr gå snabbt att packa men de är otroligt vad mycket saker men ska ha med sig. en nu är de gjort. =) sen var de jobbet och de som började som en rikigt bra kväll slutade inte alls lika bra en de var min sista kväll, iaf den sista schemalagda blir säkert fler kvällar i höst men nu är de bara en dag kvar sen är jag på väg till solen. :P

skulle egentligen ha bloggat om nå intressant men är inte alls på humör.. får ta tag i de senare. bjuder på lite bilder på min sötnos/bodybilder istället






lär sig blåsa bubblor

längtan

Jag vet att jag aldrig kommer förstå den längtan man går igenom när man så gärna vill ha ett barn men ödet/världen/gud vill annorlunda. eftersom jag har ett barn kan jag inte känna den förtvivlan andra kan känna när de inte kan få ett barn men samtidigt har jag en förståelse för denna längtan. jag vet att jag har ett barn ett underbart barn men nu när längtan kommer krypande för ett till så är de en helt ny upplevelse. de som känner mig käner till historien bakom isabella och vem vet den kanske hamnar här en dag oxå, hur som hellst så var hon inte ett planerat barn, hon var väldigt önskad och från sekunden de blev två streck så var man förändrad. men jag hade inte längtat efter barn de vara bara en toroligt fin gåva jag fick. nu däremot längtar jag! vill så gärna få vara gravid igen, känna sparkarna, fantisera om vem de är som växer där inne och den här gången få vara mammaledig riktigt länge och bara ta långa promenader och njuta av livet. men som de ser ut just nu så är de inte den bästa tiden för ett till barn. och jag vet att de inte är samma längtan som barnlösa par går igenom men samtidigt så längtar jag, fast de känns lite tabu, jag har ju redan blivit välsignad inte ska väl jag klaga och klaga gör jag inte, bara längtar! men de är bara att längta vidare och förhoppningsvis så har ödet fler planer för mig i framtiden.

nu säng!

Ledig dag

Av någon anledning blir aldrig mina lediga dagar riktigt lediga. en heldag i soffan skulle ju inte vara helt fel men jag ska inte klaga har ju två veckor framför mig med massor av ledigt. hur som hellst så började jag dagen med att gå upp fem för då ville isabella på dagis, visst är de bra att hon trivs på dagis men fem?! de var ju lite väl tidigt att gå. =) sen blev de till att föröska få tag på endoskopienheten på sjukhuset efetrsom jag var ganksa säker på att min tid kommer vara när vi är borta och så klart hade jag tid på måndag så jag fick ändra de till måndag efter vi kommit hem så nu har jag nå att se fram emot. bäst dom har mycket lugnande annars får de inte ner något i min hals. sen är de ju dax för uppföljningen på lungorna. hoppas de har försvunnit, men vad gör jag om de växt? hur gör man en bioskopi på något i lungorna? känns inte alls bra de här men bäst att inte tänka på de tills man vet mer. tänkte på de idag när jag äntligen fick tag i endoskopienheten, de är snart ett år sen jag börja må dåligt och först nu får jag en undersökning så om de hittar något så vet jag någon som kommer få mycket kritik! 
efter telefonsamtal så var de dax för handledarträff med birgitta och katrin och fin besök av filippa som har blivit så stor, märks mer på andras barn hur fort de växer. =) men träffen gick hur bra som hellst var inte alls så mycket som jag hade befarat så nu känns de som man kan ha semster utan att oroa sig för uppsatsen. så skönt! ska fixa lite till imon, såg jag hade fått mail nu men efter ett glass vin är de bäst jag låter bli att pilla i uppsatsen. =)
sen var de bara att städa och dona hr hemma vill inte komma hem och de är massor att göra utan vill få allt gjort innan vi åker så nu ligger jag i. och imorgon blir de att paka för hela slanten. är ju så mycket man ska ha med inte bara kläder utan smycken, skor, krämer, smink osv. + allt till isabella välling, blöjor, nått att göra på planet osv.. men de ska nog gå får ta tag i de imon.

men nu blir de en stund tv sen sova. =)


två pass kvar

Nu är de bara två arbetspass kvar sen är jag ledig två veckor, vet inte vad jag ska skriva om efter semstern efetrsom nu har de bara ahndlat om semester och jobb ett bra tag. ska se om jag får ihop ett så kallat liv kankse ni kan få lite glimtar av de. =)
Imorgon blir de iaf möte på skolan med handledaren för vår c-uppsats få se vad hon har att säga. känns som c-uppsatsen har hamnar lite på sidan nu när de har varit så mycket jobb men jag tror vi kommer få ordning på de innan de här är klart. är faktiskt rikigt nöjd med de vi har gjort men jag antar att ingen får de rätt på första försöket. så de kommer nog bli lite kommentarer men de är väl de man har en handledare till.
 
är nog inte rikigt på blogg humör idag och under två kommande veckorna kommer de inte bli mycket bloggande men när jag kommer hem så lovar jag att de kommer lite bilder. men nu är de antingen soffan eller en promenad. få se vem som vinner =)

En vecka kvar! =)

Nu är de bara en vecka tills vi är framme på mallis. vet att jag är tjatig men de är allt jag tänker på just nu. och tur är de att man har nå att se fram emot börjar bli rikigt trött på jobbet nu. visst de är ett okej jobb men skulle inte vilja jobba där i 50 år till. de är lixom ingen direkt utmaning och stimulans utan man går dit och gör sitt jobb sen går hem. kanske är de för att jag är extra som jag inte ser allt som man kan göra och ta tag i men nu känns de som de inte är ett tillräckligt stimulerande jobb för mig. men de är tur att någon vill göra de annars skulle samhället inte gå runt de är ett sånt där jobb som är jätte viktigt men inte för den uppmärksamhet de förtjännar. men på samma gång är man alltid underbemanade så de irriterar mig oxå. som på helgen då är vi två från 7 till 14 vanligen är man tre. och jag förstår inte varför komun har dragit ner på en på helgen eller de är klart jag förstår de är på grund av att de kostar mer på helgen men de är ju lika mycket jobb så varför ska man slita mer på helgen och de blir sämre omvårdnad, som idag när någon ville gå ut. då var jag tvungen att säga att jag inte kunde eftersom vi bara var två och jag kan inte lämna hon jag jobbar med själv utifall de händer något. men pengar före omvårdnad elelr hur ska de vara. fasar den dagen jag blir gamal!

men nu blev de ett väldigt deppigt inlägg, skulle ju handla om hur bra allt kommer vara om en vecka och de kommer verkligen vara toppen!!

och för att uppdatera lite om isabella oxå, nu  kommer de nya ord hela tiden och hon kommunicerar på ett bättre sätt. man kan ställa fråor och hon förstår, jag blir lika fasinerad hela tiden. så mycket hon kan nu! men hon har oxå kommit in i en separtionsfas eller vad de nu kallas så de är jätte jobbigt när någon åker ifrån henne. och nu har de varit många som åkt först eva som tydligen var hennes första kärlek. när vi kom hem efter att ha lämnat eva på tåget så la hon sig i sängen och stirra in i väggen lågg så i säkert 20 min inget vi gjorde kunde muntra upp henne. de var faktiskt lite roligt att se, men hon kom över eva oxå, hoppas bara alla andra kommer gå över lika fort. sen åkte systeryster och de var ju hemskt oxå, hon har ju varit här hela sommaren. hon frågar fortfarande efter "lelle" ibland får hon till ett elin men mest är de "lelle" men de är en stor förbättring i början av sommaren hete hon "fisha" vet inte hur man ska stava de, måste höras.
 sen har isabella börjat dagis och även där märker man att hon har kommit långt nu på 5 veckor. till och med fröknarna säger att hon har börjat prata så mycket. och de var lite jobbigt i början av veckan då hon inte ville vi skullle gå men de blev bättre de oxå. men de blir ju lite dumt nu när vi sk aåka två veckor igen men de ska nog gå.

nu ska jag göra ett andra försök att lägga lillan. de är ju helg så då släpper vi på reglerna. men nu blir de sängen.

Hår

vil så gärna fixa håret innan vi åker till mallis och nu har mamma varit så snäll att hon ska betala de som en förtidig present men då har jag hamnat i värsta beslutsångesten. hade ju tänkt gå till en lite salong i åshammar men de verkar ha semesterstängt så då måste jag hitta en annan och de är ju till o börja med svindyrt att klippa sig och jag tycker inte om stora salonger. känns som de bara klipper på löpande band, jag vill ha lite mer kontakt och diskutera lite hur jag bör klippa mig. tycker bara jag alltid kommer ut med exakt samma frisyr och är inte 100% nöjd. och den här gången vill jag inte ens ha nå speciellt bara lite sommar fint men vill inte betala multum för de. även om de är mamam som betalar så känns de som man kan föröska få de på en normal nivå iaf. fick ett tips av emelie så jag ska första testa med den i åshammar få se om jag har tur annars blir de nog den. de lät okej prismässigt och sen sa hon att de var duktiga. sen är ju frågan jag vill ha lite ny färg men jag trivs ju som blond så kanske lite slingor men kanske är bättre att ta hela håret. får ta och höra vad frisören tycker.
men nu ska jag äta lite mat, scott har fixat, han är ju riktigt duktig vid spisen. =)

måndag

Då var de en ny vecka och dagen har varit ganska händelselös. gick till jobbet släppademig igenom mina 9 timmar sen hem och åt mat. underbar grillad kyckling med potatismos, scott gör den bästa potatismosen i världen. och nu är de bara slappa fram till läggdax och börja om imorgon. men jag har iaf något att se fram emot, bara 12 dagara kvar tills vi åker. de som håller mig uppe just nu. sen när vi kommer hem blir de till att börja leta jobb. måste ju ha ett jobb när skolan är slut men de tänker jag inte tänka på förens efter semestern just nu är de bara semestern som upptar mitt huvud. måste börja packa har ju fått ihop en fin semester outfit och sen måste jag ju få med assesoarer och de är så mycket man inte får glömma så i helgen senast ska väskan iaf vara halvägspakad. =)

nu cold case och te.

Lång helg

Jaha, då var de slut på långledigheten hela tre dagar fick jag. och inte en gång har de ringt från jobbet så de är grymt skönt har faktiskt kunna koppla av trotts att isabella har kommit i trotts 2000. vet inte vad som hänt med henne. när hon blir qarg nu så skricker hon tills hon spyr och då slutar hon skricka för att spy sen skricker hon ju mer för hon blir rädd och jag vet inte hur jag ska få henne att sluta. hoppas de är en fas och att hon lär sig hantera ilskan på ett bättre sätt.

i helgen har de varit massor med besök först kom eva på torsdagkväll och vi hade bara slappkväll var aldelles för trött för något annat sen var de fredag och fia kom och mamma, pappa, emli o mormor eftersom elin fyllde så de blev tårta och fika, mat och sen singstar med massor av vin. väldigt trevligt tycker jag! sen igår kom camilla och mötte oss när vi var på valbo. var ju menningen att vi skulle få shopa lite men de tyckte inte isabella så de var kanske inte de mest lyckade utflykten, nästa gång får isabella stanna hemma för både henne och min skull. ibland är till o med jag impad över tålarmodet man får som mamma. sen blev de mat här hemma och sex and the city filmen fick avsluta kvällen. blev ganska mycket mys men de behövs.
 
så nu har jag en 43 timmars vecka framför mig. men på onsdag ska jag till mamam och äta surströming så jag har något att se fram emot. sen ledi torsdag och i helgen är de bara en vecka kvar tills vi åker så då kommer huvudet upptas av de så helgen ska nog gå att jobba och nästa vecka är de bara tre dagar vara av fredagen kommer gå så fort eftersom jag vet att när jag är färdig här ska vi åka. =) så bara att överleva den här veckan sen är de nära!

Nu är de dax att ta tag i livet och fixa lite tvätt o disk. ha en trevlig kväll!


RSS 2.0