Första dagen gjord

Så nu var första jobb passer klart nu är de bara 7 veckor kvar och ca 32 arbetspas kvar sen är de två veckor på mallis jag och hela min underbara familj + hela scotts släkt. kommer bli så kul. har längtat sen tidigt i våras typ februari och nu är de så nära. sen när vi kommer hem är de praktik i skolan och sen ett par veckor i newcastle. mitt liv känns så bra just nu.
och för att återgå till min första dag på jobbet så gick allt jätte bra. visst de är många namn och praktiska saker som snurrar i huvudet men jag tror jag kommer fixa de. känndes väldigt bra och så länge man har ett leende på läpparna och nära till ett skämt så brukar de funka. =) känns som livet går åt rätt håll nu. men vem vet de kanske bara går bra tills september. vi får se vad den nya lungröntgen säger. ska ju inte vara nå farligt, hoppas jag. onödigt att oroa sig nu. de kan jag göra efter resultatet om jag behöver. men varför oroa sig i tre månader och sen vissade sig att de försvann av sig själv? de är ju tre månader jag inte får tillbaka.
men nu blir de duschen och sen säng. ska upp sex imon och vill inte vara trött på jobbet sen på onsdag blir de furuvik. =) me like!

första dagen på jobbet

Idag gör jag första dagen på jobbet 14-21 så snart är de dax. är inte ens nervös vilket inte är likt mig, brukar alltid vara nervös när jag ska göra nå nytt men de kan bero på att jag inte är helt ny har ju träffat hon jag ska gå introduktion med förr så jag tror inte de kommer bli så farligt tror faktiskt de kommer bli ganska roligt. bara man kommer in i rutinerna och lär känna "kunderna" .  Imorgon blir de 7-16 så de blir en rikigt heldag. kommer nog vara väldigt ovant att jobba fulldagar har ju inte gjort de sen praktiken och knappt då heller. men de ska nog gå bara man kommer in i de. men nu är de bäst jag gör lite nytta och ser till att bli färdig så jag kan gå och tjänna lite pengar. =)


Bil bil

oj, de där med uppdatering var visst inte min starka sida, får ligga i nu så kanske jag får några läsare oxå. min statestik är ju nästan depprimerande.  Igår var vi i boda och firade jennys 23års dag, de blev massor av tårta och badande och för isabella massor med bil bil. =) eftersom jennys mamma är dagmamma så fanns de ju massor med roliga leksaker där så till och med isabella roade sig. trotts att de tog lite bråk för att få henne ur vattnet. vad är de egentligen med barn och vatten? finns de några barn som inte tycker om att bada?  isabella hade en period på en - två månader då hon inte skullle bada men nu ska hon bada daglien hellst två gånger.. =) vilket tyvärr inte är så bra för hennes känsliga hud så de blir inte alls som hon vill.

Nu har de börjat komma fler och fler tydliga ord (tydliga i mina öron). nu är de inte bara mamma utan bil, bada, bulla många ord på b vet inte varför de är så populärt men de är dom iaf. sen säger hon sitta här när hon vill att man ska sitta och lite mer små saker tex pappa, titta och massor av nej. inget ja än utan vill hon säga ja blir de mmm, eller aj =).och sen är de massor av oj oj. så fort något är fel eller hon vill ha något men inte når eller likande de säger hon ojoj ojoj. de tackar vi telletubbis för.  visst de är ju långt ifrån flyttande men de får ta ite tid när man ska lära sig fler språk samtidigt. och just nu förstår ju jag och scott oftast vad hon försöker säga vilket är skönt, lättera at komunicera då. =)

men nu är de nog dax för en dusch sen blir de nog en plockdag. var mycket sol igår så de blir skuggan idag och eftersom jag börjar jobba imon så är de bäst att städa lite idag.

Bil bil



min kamera har visst blivit knäpp och sätter fel datum på bilderna, får leta på kvitto få se om de går att fixa. yttligare en sak på min" 2 do list"

Leva i nuet?

Hur gör man för att leva i nuet som Jonathan Swift en gång sa
"Mycket få människor lever idag. De flesta gör förberedelser för att leva imorgon."

Jag är även väldigt bra på att leva i de förgångna men  väldigt dålig på att faktist leva i nuet och jag har kommit på att jag måste släppa taget om mitt förfluttna, accepterat de som hänt och gå vidare. Hittade ett stycke i jonas gardells blogg som känns så rätt
"Att däremot stanna kvar vid det när det är dags att gå vidare är att älta och bli bitter och småsint. Man ska aldrig resa ett altare åt den oförrätt som begåtts mot en och offra där. Man ska aldrig göra oförrätten till centrum och mening med ens liv. "
De är nog där jag har fastnat jag har inte kommit vidare utan låter mitt förfluta bli mitt centrum. och låter allt negativt ta över när jag egentligen har så mycket positivt i mitt liv om jag bara tittar mig omkring och tar hand om de. Varför inte glädjas åt erfarenheterna och komma ihåg att de är mitt förflutna som format min nutit men de är min nutid som formar min framtid. så nu ska jag riva mitt altare och se de positiva istället för att minnas de negativa. de tar bara onördig enerig.

Efter att har varit jobbigt djup så är de dax att sova. nu dag och nya möjligheter eller för att avsluta med ytligare ett citat

"I kväll smidder jag tusen planer, i morgon gör jag som vanligt." kinesiskt ordspråk
=)


I`m back =)

Nu är jag tillbaka, blond igen. =) Nog för att de bara är hår men jag är nog lite mer mig när jag är blond. Dax för mig att inse att jag är inte bara mamma jag är fortfarande Evilina oxå. Har nog tappat de ett tag men nu blir de nya tag, nu är jag mamma Evilina. En ny förbättrad variant av de båda. =)

Inte de bästa kortet men håret syns iaf klart och tydligt =) Väldigt nöjd är jag!

Midsommar

Ja då var midsommarhelgen över för denna gång och i år hade vi ett rikigt svenskt firande med gameldans, folkdräkter och dans kring stång och isabella älskade dansen. även om hon inte rikigt hängde med på alla rörelser så tyckte hon de var jätte roligt att gå i den stora cirkeln och att titta på alla nadra som gjorde rörelserna så jag tror detta kommer bli en tradition. de är ju inte långt till boulongen och de blir lite mer stämning med fölkdräkter och levande musik. och hon kommer lära sig rörelserna allt eftersom tiden går. =) Har lite bilder från firandet....
                 
                                                                    Så här glad kan man vara trotts regn i luften


                                                                         Redo för att börja dans!



                                                                   Vi fick sällskap av "tante" Emelie oxå =)



Idag har vi varit till mamma och grillat med jenny, james, camilla, kicka och emelie. hur mysigt som hellst men självklart glömde jag ta kort trotts att jag hade kameran med mig. Hur smart var de. men vi fick iaf fint väder tillräckligt fint för att bränna mina axlar. så de blev grillat i solen med massor av prat och bara mys. =) men nu är jag helt slut och jag har hört ryktas att de är en dag imorgon oxå så nu blir de sängen.
NATTI NATTI

Min dag

En enda bild behövs för att sammanfatta min dag...


underbara barn eller gräsliga ungar?

Jag har ju sådan tur att vår lilla miss har kommit trottsåldern eller jag fruktar att detta är ett förstadje till den riktiga trottsen. Hon har ett stort temprament men jag brukar tänka att när hon kommer till skolåldern kommer ingen kunna stå på henne, inte om de fortsätter på de här visset för att vara så liten så är hon väldigt bestämd. Hon är även väldigt envis, de kan ju sluta värre i värts fall blir hon som mor sin. =) Men trotts att de finns dagar då hon är väldigt billig så är hon ljuset i mitt liv, anledningen till att man kämpar vidare. Jag måste kämpa för henne eftersom hon är för liten för att kämpa för sig själv. Även om de ibland känns som vi kämpar mot varandra. =) Speciellt vid måltider eller läggning. vi har inte rikigt samma åsikt där. Hon vill äta när hon är hungrig inte när de är mat och sova vill hon hellst inte alls. Men när hon väl somnar kan hon sova på de underligaste sätt.  så här tex....

Eller så här

kan man annat än skratt åt henne? ÄLSKADE UNGE!
Och bara för att förtydliga vi låter henne inte sov på golvet utan de är hon som har smygit ur rummet efter läggdax men bara ut i halen där hon står och väntar tills någon år förbi och då kommer hon springande men den kvällen gick ingen förbi och hon måste ha tröttnat på att vänta och la sig ner istället. Men de ser väldigt roligt ut när man hittar henne. =)  


sjung om studentens lyckliga dar

Jag fastna mitt i studentfirandet idag på väg hem från stan. Vilket före tankarna tillbaka till min student, för FYRA år sen. ja ni såg rätt fyra jag är officiellt gammal. Men inte lika gammal som scott och de är väl de som räknas. =) Hur som hellst för syra år sen stod man där redo för livet, redo för alla äventyr och man trodde man var redo för alla utmaningar. Jag fick både äventyr och utmaningar och ag tror jag har fixat de ganksa bra hittils. =) Delar av livet blev ju inte som man förestälde sig för fyra år sen men de viste jag ju inte då. när jag satt i falun och mumsade janinas mammas smörgåstårta och gav mig ut i natten för en helkväll. =) Allt jag visste då var att välden låg för mina fötter. Jag skulle så lät göta om den dagen. Få en chans till att känna att världen ligger där och väntar på mig, en till dag helt utan bekymer bara total lycka! men med en ny outfit, fixade en bild på vad jag skulle ta på mig nu om jag tog studenten (och hade råd) jag är kär i skorna medans scott hatar boleron. Ni får väl avgöra själv. Nu ska jag ta mitt vin och drömma mig fyra år tillbaka.



otroligt tråkig dag

Har haft så otroligt tråkigt idag. Tror jag behöver sol, NU. man blir så deppig av regn och man kan inte direkt göra något. Jag är inte direkt jätte kär i att leka i parken men nu saknar jag parken. tycker inte alls om regn! förhoppningsvis kommer de bli bättre imorgon och sen resten av sommaren. Jag hade stora planner för dagens blogg men när humöret sjönk så blev de lite liggande på is. men jag ska försöka ta tag i de imorgon. Ska även ta mig till röntgen imorgon så jag får de gjort. de är iaf plannen därför måste jag lägga mig i tid så jag orkar imorgon. lägger jag mig sent så kommer jag sova över och de är dumt. röntgen måste ju bli gjort förr eller senare.

så nu blir de sängen och en bok. =)

Tillbaka! =)

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden. Har en längre tid bloggat massor på pointblogg men eftersom den är ganska tråkig kände jag motivationen komma för att ta tag i denna blogg oxå. Så nu är alla gamla inlägg borta och vi börjar på nytt. =)
Har egentligen ingen aning om vad denna logg kommer innehålla men jag har lite ideér så något ska de väl bli av detta i alla fall. Sen får jag vänta och se om de blir några läsare alls.

Har suttit ganska många kvällar nu med designen och jag är inte helt nöjd än men jag tyckte de var dax att ta tag i innehållet oxå inte bara utsidan. Men jag kan ju berätta att bakgrunden är isabellas forspår första gången på en "rikigt" strand därav datumet. lyckades inte få bort de.

Får bli en bild för att avsluta först inlägget.



Känn dig utpekad och kom tillbaka =)

RSS 2.0