segt

borde egentligen sova nu, men här sitter man hur vaken som hellst och funderar på allt som man borde fundera på vid annat tillfälle. hatar att inte känns till framtiden, att inte ha kontroll. vilket jag inte har nu. vad komemr hända efetr min examen? tänk om man inte får jobb? visst de kommer ju alltid ordna sig, som scott sa de finns ju alltid ett mcdonalds och du har ju erfarenheten. men hur kul låter de, tre års högskolestudier och sen slutar man på mcdonalds ändå? vi får hålla tummarna att de inte blir så. men samtidigt vill man ju inte skjua upp livet heller i väntan på jobb. de är ju så mycket man inte bör göra innan man har fast inkomst osv, men fast kan ju ta evighet. känns som livet rinner ifrån mig medans jag står här och stampar och väntar på bättre tider. man kankse bara ska slänga sig ut och leva lite. hoppas att de går vägen och inte oroa mig. och de komemr ju fungera ungefär en timme för mig sen har jag panik. =)

nu har jag iaf fått skriva av mig lite. ska föröska sova och kanske kommer lösningen till mig i drömmarna.
natt!

31 oktober

Gårdagen var minst sagt händelserik vilket är andledningen till att dagen får handla om gårdagen oxå. Den började som de brukra, iväg till dagis sen sitta och slappa/halvsova  soffan tills amn är pigg nog att ta tag i hushållsarbetet, sen fick jag tag i mamma för jag ville låna hennes symaskin i helgen, har massor jag vill få sytt och hon behövde den inte i helgen, men hon jobba kväll så hon kunde inte komma med den, fick tag i pappa som kunde komma och hämta oss så vi fick följa med till farmor och farfars grav och tända ljus oxå. Jag har ju pratat så mycket om denna sten så scott fick följa med och äntligen se den oxå. Måste avra en av de finnaste stenar jag har set iaf. antaglige n för att jag vet hur mycket som ligger bakom den. inte många som kan göra en sån sten för hand min de kan min super pappa. =) och allt är verkligen handgjort, inga datorer eller maskiner här, eller de är ju självklart en bläster men en handbläster. konstverket finns att beskåda i torsåker. till och med prästen var där och tog kort när den sattet upp första gången. så lite stolt över min pappa tycker jag att jag får vara.



Sen blev de vidare till vänner till pappa för lite kaffe med tillhörande genomskinliga vätskor för dem som inte körde. :) sen var de dax att ge sig av hemmåt och fast kolckan inte var mer än sju så kändes de som de var allt för sent. tog oss iaf till pappa, fick i oss lite mat efter att proppen till spisen hade gått tre gånger. (tur isabella fått både yoghurt och banan i fyra tiden) när vi äntligen var på väg hem så blir isabella åksjuk inann vi ens kommit till sandviken så de blir bara att stanna och ta hand om de, sen åka så fort jag bara kan hem. bädda ner isabella som är helt sjut efter dagens äventyr plus de faktum att de är en och en halv timme  efter hennes vanliga sovtid.

Men vi fick iaf med oss både bil och symaskin så idag har jag sytt massor, har insett att de måste vara de roligaste som finns att sy, jag akn inte laga mat och jag är inte så bra på att pyssla men sy de kan jag. =) så först blev de att ta ett av mina singelpåslakan och sy om till ett påslakan och örngott till bella. är så nöjd att de finns inte. sen är de ju helt rätt motiv oxå!

Sen syde jag om en av mina kjolar som varit alldeles för stor men nu passar den. är inte riktigt lika nöjd med den så får se om ajg kan lösa de på bättre sätt imon elelr om de ser okej ut med rätt topp till. imorgon har jag ett till påslakan med kalle som ska sys om till ett sett till isabella. =) blir ju så mycket billigare att använd de gamla motiven man har istllet för att köpa nya. och speciellt junior storleken är ju hur dyrt som hellst. bättre att köpa fullstort då och sy om. =) ska föröska fixa ett par byxor imon oxå som jag köpte förra året men köpte en storlek för stort så har ju aldrig använt dem fast jag tycker de är hur fina som hellst. så går de när jag fyndar på rea, tycker att de är ju så fin och struntar i de faktum att de är fel storlek och att jag inte har symaskin, men nu har jag ju en så nu ska här fixas.. =)

men nu ska jag nog ta ett glas vin och bara slappa med en bok, eller först ska isabella läggas få se hur de går idag. =)


29 oktober

nu var snart oktober slut oxå. fast jag tycker den har gått otroligt långsamt och de känns som en halv evighet till december och ännu längre till februari. men de påstås att dagarna är precis lika långa, jag tvivlar men de är ju bara jag. när jag har löst hela mysteriet med varför tid går så fort när man har roligt och långsamt när man längtar så lovar jag att skriva en bok om de. =) hur som hellst så har jag hittat ett super jobb oxå, vill verkligen ha detta jobb så nu gäller de att hålla hårt i de, skriva en super bra ansökan och hoppas ingen av de 80 personer som tar examen samtidigt som mig och alla arbetslösa ssk där ute får tag i de.. men som janina skulle säga de är en 50% chans att jag får de iaf. de känns ganska bra. =)

men nu är de nog dax för sängen har haft en väldigt seg dag idag. har rensat papper men de är nog de enda vettiga förutom de uppenbara, städa tvätta vika laga osv.. ibland blir man så frustrerad på sig själv. har längtat efter "ledig" tid hemma och en dag med inget alls inbokat. idag var en sån dag och jag vara uttråkad vid 12 tiden.. man är visst aldrig nöjd!

Fast här ser man ju ganska nöjd ut iaf...


28 oktober

Nu var ytligare en kurs avklarad och de är bara en kurs kvar sen är jag färdig så de här kan man verkligen kalla för upplopet. sista kursen har varit grymt trög. egentligen inte tråkig för de var ett intressant änmen men har tappat mycket motivation och den låg verkligen fel placerad, de borde ha varit första året när man har lite gnista kvar.
för att prata om roligare saker så har vi faktiskt hittat lägenhet. skrev på kontraktet för nya lägenheten i måndags så den första februari bär det av till sandviken, ingen längre flytt men de känns väldigt bra. det enda som känns mindre bra är att isabella måste bytta dagis. just nu har hon det underbaraste dagiset och de känns verkligen hemskt att at henne därifrån men samtidigt kan man inte planera hela livet runt dagis. och den här gången var de dagis som blev lidande, men eftersom hon är så liten tror jag inte hon kommer lida mycket av de. barn har en förmåga att anpassa sig. men nu måste vi åka runt och kolla på de olika dagisen i området. eftersom vi vill ju att hon ska ha det bästa. 

de här med att flytta är ingen enkel sak, satt stora delar av igår och ringde och mailde och föröskte avsluta och flytta alla abonamang osv. så mycket man inte tänker på som blir så  jobbigt att fixa. och de är ju så krångligt här i papper sverige. gud mans ka fylal i blanketter coh papper för allt. vad är de för fel på telefon elelr ett mail? nej de måste vara skriftligt.. suck, men nu är myckte av de gjort och de är bara det "roliga" packande, rensande och flyttande kvar.. tur vi har tre månader på oss..

 


jag skäms!

just nu skäms jag för att leva i sverige. som jag skrev i tidigare inlägg skulle de två 16 åringar som tillsammans dödat en 15 få sitt straff nu efter att de kommit fram till att de varit friska vid tillfället och inte psykisktsjuka på något sätt. 4 år är maxstraff och de utdelade straffet för dem båda blir 20 månader. inte ens två år! Jag är så grymt irriterad nu och verkligen skäms för vårt rättssystem. vad sänder vi för medelande till rt samhälle, jo de är okej att plannera och utföra mord bara du är villig att avvara 20 månader av ditt liv men sen ska vi sätta in så mycket resuser vi har för att hjälpa dig tillbaka till sammhället. de blir inte ens fängelse utan ungdomsvård. vi kan ju ta och jämföra detta med england när två 10åringa pojkar mördade en tvååring fick de 8 års fägelse och då var de iof oxå ungdomsfängelse men de blev döömda i en vuxen domstol trots tio år gamla. i sverige kan vi inte se att en 16 åring bör få ett vuxet straff när de begår så här grova brott. sen att säga att de ska ha en chans att leva ett normalt liv igen. hur kan ett liv bli normalt efter man har tagit någons liv? jag förstår inte de. speciellt när flickan inte ens erkänner sig skyldig. hur vet vi att detta lärde henne något. hur vet vi att hon inte gör samma sak igen när hon blir svartsjuk? Jag förstår bara inte varför hela sveriges rättssytem tycks tycka synd om dessa två tonåringar. det är inte de som är offren, de är förövarna, offret kommer aldrig få en chans att leva ett normalt liv, varför ska de? möjligt att de är hårt att tänka så men är jag den enda? vi kan även jämföra detta till englamordet, inget tyckte någonsin synd om anders eklund och protester hade varit stora om han fått annat än livstid och ändå var morden han genomförde inte alls planerad utan de var mord i stundens heta. detta försvara inget han gjor men borde inte planerat mord då oxå innebära livstid? för som de är nu har dessa 16 åringar blivit dömda till vad som skulle varit tio år om de varit vuxna inte livstid, lvstid får man för grövre brott men vad är grövre än planerat mord?

nej nu ska jag sluta skriva blir bara mer uppprörd!

svenska rättsystemet måste vara ett skämt

Ingen kan väl ha missat kärleksdramat som gick så otroligt fel i våras då två 16 åringar tog livet av en 15 åring. båda blev i september dömda skyldiga för mord samt anstiftan till mord och har nu efter att genomgått en psykiskbedömning bedömts att inte haft någon mentalsjukdom eller störning vid tiden för mordet eller nu. det betyder alltså att de var medvetna om vad de gjorde hela tiden. och nu ska straffet komma där maxstraffet för mord hamar på fyra år. FYRA ÅR! är de nån som driver med oss eller är det vad ett liv är värt i sverige? jag förstår att straffet har förkortas med tanke på förövarens låga ålder osv men kom igen, fyra år? de kommer alltså vid 20 års ålder vara fri och ha hela livet framför sig. Antagligen kommer de leva ett svårt liv och måste lära sig leva med vad de gjort men samtidgt, detta var inte ett spontant mord begåt i stridens hetta, detta var ett välplanerat mord. som hade planerats en längre tid. Jag förstår verkligen inte hur man kan döma till ynka fyra år. Jag är egentligen inte så insatt i just denna historien men jag tycker de är ett bra bevis på hur utför de går för vårt samhälle. ska inte handlingar ha konsekvenser? har någon ens tänkt på ofters familj och vänner? fyra år måste kännas som en spark i magen för dem. jag har själv förlorat någon och trotts att de var en olycka och jag var inte en del i familjen så var jag en nära vän och nu i januari har de gått fyra år sen och tro mig jag har långt ifrån sörjt färdigt. detta är något som förföljer oss för en väldigt lång tid, något man lär sig leva med men inte kommer över. när min vän dog berättade min mormor som då var 71 om hur hon vid 17 års ålder förlora en vän och hur hon fortfarande har den sorgen med sig. de hade alltså gått 54 år men hon hade fortfarande en sorg kvar. tänk då vad denna flickas föräldrar kommer ha och att veta att om 4 år kan pojken som tog deras dotters liv vara fri och få hjälp att börja om sitt liv. göra allt de deras flicka inte kommer få göra på grund av en kyss? kom igen sverige! bättre än så här kan vi. vi måste sluta vara så mesiga, handlingar får alltid konsekvenser!


20 oktober

visst är de härligt med den 20, barnbidraget kommer och man vet at resten är påväg. känns alltid skönt att få lite mer pengar in på kontot. men inte ens de piggade upp mig idag. vaknade på dåligt humör och sen tillbringa jag hela dagen i skolan, något som inte direkt gjorde saken bättre. är verkligen less på denna kurs och allt som har med den att göra. men jag genomlevde dagen och är fortfarande något irriterad på de mesta men ska föröska jaga iväg de med en varm dusch och sen en bok i sängen. är ju inte alls trött heller men vet att imon kl 9 står mamma utanför dörre och då bör vi vara redo för att åka och kolla lägenheter. ska kolla 5 stycker imon så ngon måste väl dugga. jag har en favorit emn självklart är de en av de dyrare men de är "bara" 200 som skiljer så ska försöka sälja in scott på att vi bör gå efter kvalitet och inte bara kvantitet. men de kankse är jag som blir övertalad om att vi inte har råd med kvalitet inna  vi har jobb och får nöja oss med kvantitet. vi kommer ju iaf ha tak över huvudet. =)

ser faktiskt fram emot att flytta även om de inte är en längre sträcka men jag tror de ger scott en chans att börja om. ja menar just nu är han änd på skolan och han har slutat och börjat om så många gånger att jag tror inte de tar honom på allvar och han har inget att bevisa nå mer. så kanske en ny stad är vad han behöver för en spark i rätt riktning. hoppas går ju iaf.. =) de värsta med att flytta är att isabella måste bytta dagis. tycker hon har de underbaraste dagiset man kan få nu och man verkligen ser hur hon trivs och hon känner alla barnen även de äldre säger alltid hej och hejdå till henne och hon prata om sina kompisar hemme på eftermiddagen. så svårt att förklara varför vi ska flytta och lämna alla dem. men de måste ju vara bättre att göra detta nu när hon är liten istället för tex skolåldern. och de kommer nog bli minst en flytt till. ser inte sandviken som mitt slutmål här i livet...

nej nu dusch och bok.
treblig kväll!

18 oktober

Då var det söndag igen. av någon anledning är det inte alls min dag. för en vecka sen hade jag en helt underbar söndag men idag har nog allt som kan gå fel gjort de. och då blir man bara så trött. är iaf ganska trött ändå. är så trött på alla krav och förväntningar och måsten osv. skulle behöva en stund som bara var min. bara få vara jag utan att känna att de här måste göras eller nu måste jag se till att de funkar. tänk en hel vecka utan allt ansvar vore otroligt skönt. men kommer ju inte ske inom de närmaste åren. tur såna här dgaar går över. gäller bara att genomleva den. göra de bästa av de och föröska släppa allt dåligt samvete som man får. man får ha en dålig dag. jorden går inte under. inte alls faktiskt.

nej nu ska jag föröska roa isabella. hon kan iaf få mig att le varje dag. =)

15 oktober

oj vad seg jag har varit senaste veckan. kan ha något att göra med att jag sovit ca 5 timmar per natt. bör verkligen gå o lägga mig tidgare men nattuggla som man är så kan jag inte somna inna elva. har verkligen försökt och gått o lagt mig tidigt men då ligger jag o vrider och vänder mig och tänker på allt som bör göras osv. ja ni vet säkert hur de känns så nu sitter jag här istället. ganska okej nu men vet att om en timme eller två kommer jag kracsha och göra allt för att inte somna på soffan. de hela blir inte speciellt mycket enklare med en tvååring hemma med magsjuka heller. men de är bara att bita ihop och tänka att hegen kommer snart. kan (om inte jobbet ringer) ha en rikigt mys helg. mysa i sängen med böcker på morgonen och om vädret vill gå till parken sen hem för mer mys i soffan. riktigt soffpotatis helg. sen ska jag ta tag i mitt nya liv. har tänk att smyger jag in lite mer vardagsmotion samtidigt med friskluft så blir jag kankse piggare. alltså lite mer promenader. har en vända runt dagis som tar ca 30 min. går jag den efter jag lämnat och sen efter jag hämtat så blir de en extra timme om dagen och eftersom hon ofta sover lite efter dagis kan hon få sova i friska luften. nått bra ska de väl göra. men eftersom motivationen sviker så ska jag ladda mp3 med en bok som jag så gärna vill läsa men bara får lyssna på under dessa promenader. så vill jag lyssna mer måste jag gå mer. vem vet de kanske funkar.. :P

nej nu blir de nog en timme på soffan då jag ser attt lillälsklingen håller på att somna..

10 oktober

Här har de varit dåligt med aktivitet på några dagar. men det skyller vi på att jag varit nere, stressad och har jobbat. ingen bra kombination alls. o de mesta beror på de små vita pillerna som nu kommer bli ett minne blott. sen får vi se vad som händer. :) förhoppningvis kommer jag bli mig själv igen, känns som jag aldrig är mig nå mer. fast å andra isdan så förnyas man var 7 år så jag kankse inte ska förvänta mig att vara "mig" nå mer. jag kanske är en uppdaterad "mig" nu. men jag gillade nog den gammla bättre så vi jobbar för att komma dit igen. gladare och med mindre stress och pms. =)   

annars händer de inte speciellt mycket, har fortfarande ingenstans att bo i fabruari eller ett jobb. men jag ska jobba imon så amn kankse ska fortsätta som uska på timmar men hur kul är de när man har lån och är utbildad ssk så jobbar man som uska. känns ju så där faktiskt. men i kris tider får man ta de man får..

just nu sitter jag och väntar på att united states of tara ska ladda färdigt. eller buffra kankse de heter nu? vad vet jag. kul show är de iaf! för jag är väl en av de få svenskar som inte sitter klistrad framför fotbollen. trotts att jag har varit tvungen till att lära mig lite om fotboll för att ha något gemensamt att prata med scott om. =) plus att de var så roligt att shocka honom precis efter jag läst på, så är jag inte ett dugg intresserad av att se när de spelar om de inte är på plats. är de på tv så står jag över.. 

nu tara, imorgon mer jobb.. =(
trevlig kväll!

Isabella har iaf fattat, ska de vara fotboll ska de vara newcastle united. =)

 


7 oktober

Idag vaknade jag först kl 11. fick nästan panik är jag såg klockan, jag hade ju sovit bort hela dagen. eller hela förmiddagen iaf. jag som hade så mycket planner på allt som skulle göras innan isabella kom hem så jag skulle kunna rikta all min uppmärksamhet till henne. men jag antar att sömnen behövdes, fast imon blir de till att ställa klockan. kan ju inte sova bort livet. hur som hellst så blev jag väckt av jobbet som ringde och fråga om jag ville jobba i helgan. och visst vill jag de. eller vill o vill, jag vill få lön och då måste man jobba. men de blir iaf fredag till söndag så de känns bra. får jag inte mer den här månaden så har jag iaf tre dagar och de blir en storskillnad i lönekontot jämfört med 0 dagar. skulle jag sen få en till helg skulle de kännas ännu bättre men vi får vänta o se. förhoppningsvis blir de en lugn och trevlig helg. de är värst när man ska till nya avedlningar hela tiden. man vet ju inte vart man behövs elelr vad man bör göra eller vem man bör passa sig för. men de är väl de som är tjusningen med förändring. =)
 men nu ska jag försöka slita mig från facebook och ta tag i lite plugg och disk inna isabella kommer. allt de andra kan vänta tills imon.. =)


husletande fortsätter

Ja vi söker fortfarande efter nå nytt ställe att bo på efter jul, närmare bestämt i fabruari. men de går väldigt segt så de kankse är bäst att börja leta efter något som är mer långsiktigt istället för billigt. men problemet är att vi inte evt vart vi vill bo långsiktigt så då är de svårt att hyra eller köpa något. skulle vilja få lite mer tillgång till naturen men inte för långt ut, gärna lite civiliserat så de iaf finns en äffar där man kan få bröd och mjölk. måste även lista ut vad jag ska göra efter jag fått min examen. de bör ju inte vara så svårt att få jobb då jag är villig att flytta överallt i sverige. men jag söker som en galning få se vad som händer. men först ska jag ta mig igenom den här kursen och de verkar inte bli de lättaste. den är så grymt tråkig!

sen har jag så mycket jag vill göra. jag vill inte vänta på att få jobb osv innan jag startar mitt liv. känns som man ligger i startgroppen och bara vill komma iväg. men de är bäst att inte tänka på de.. då blir man baar deppig. bara att följa planen och om tre månader så kommer jag förhoppningsvis kunna börja mitt riktigta liv. =)

6 oktober

idag är de mammas fördelsedag. grattis mamma!
förutom de har de varit massor av pluggande idag. har till o med fått till iaf en uppgift. eller den individuella är kvar, känns som den här kursen aldrig kommer ta slut men ett steg i taget och till slut måst man vara i mål, eller? men nu bör jag laga mat och diska och allt sånt där hushålsarbete som amn hellst slipper. en städerska, kock och butler vore ju väldigt trevligt.. =)
nej återkommer när bellster är i säng. =)
kram

Min bellster!


5 oktober

oktober går fort, snart är de dax för november känns de som. nu sitter jag här iogen, okristerligt tidigt men idag är de ju måndag så de är nog fler än jag som är uppe nu. hur som hellst så tänkte jag berätta lite om gårdageen och min underbara sambo. när han vaknade så bestämde han sig för att ta med sig isabella till affären, trotts regnet så jag skulle få sova lite till. så jag kryper ner i sängen igen och när jag vaknar finns nybrygt kaffe och en skvallertidning som han köpt till mig. hur underbart är de inte. finns inget bättre en skvaller när man är lite dålig. sen kom krafterna tillbaka så jag tog tag i isabellas rum och de är inte enkelt när hon ska hjälpa till.man plockar i en sak hon plockar ur en annan, men tillslut fick vi ordning därinne oxå. passade oxå på att släga massa trasiga leksaker. hon kommer ändå inte sakna dem. var nog mer jag som kände mig nostalgisk. hennes bok hon fick första julen var mest bara smådelar kvar av men de var lite motigt att kasta den. sen fixade scott maten så de blev grillad kyckling med rostade rotgrönsaker och brysselkål. + nått som skulle varit sås men mest bara blev sky. men gott var de iaf. och dagen avslutades med ensam mamma söker. =) helt okej dag.

den här dagen börja mindre bra då jag var så trött när klockan ringde att jag bestämde mig för att snoza i 15 min, jag brukar aldrig snoza och bara därför gick allt fel. hittade inget jag skulle ha och isabella satte sig helt på tvären. men nu är de avklarat. förhoppningsvis flytter dagen bätre efetr den starten.sen ska jag vara vuxen ikväll och gå på föräldramöte. är inte så förtjust i de men de är väl sånt man får ta om amn är förälder. =)

trevlig dag!

4 oktober

Ja då sitter man här igen. klockan är knappt åtta och jag har varit uppe i över en timme redan. de är väl charmen med att ha barn. men just på söndagsmorgon när man inte vill nå annat än att sova är de så lagom charmigt. har iaf hunnit plugga lite och skickat iväg den första uppgiften. lite sent men idag var sista dagen så de är iaf nte för sent. imorgon är det dax för första gruppuppgiften och jag blir inte klok på den här kursen och sen vet jag inte hur gärna de vil ha mig i skolan så som jag nyser och snörvlar. jag är nu feberfri men jag är långt ifrån på topp. tycker inte alls om att vara förkyld. sen var de inte de smartaste jag gjort att gå på marknad igår men de var en väldigt trevlig dag och jag fick med mig två tröjor, 14 par strumpor och massor av godis hem.. =) men nu är de dax för frukost. =) fortsatt trevlig söndag!

2 oktober

idag har varit en lång dag, till o börja med så vakna jag med huvudvärk och feber. inte en bra början på dagen men med ett par alvedon i kroppen var de bara att ta tag i tvätten och storhandlingen som stod på dagens schema. men nu mår jag faktiskt lite bättre och ser fram emot en dag på rättviksmarknad imorgon. vi ehöver verkligen komma ut o göra nå roligt hela familjen så de ska bli så roligt! men för att vara riktigt utvilad så blir de sängen nu efter en varm dusch. varma duschar måste ju vara bland de bästa som finns här i världen. =)
de blev lite kort idag men bättre än inget.. :P
natti

RSS 2.0